Flaska
BOR BLOG
MARADJ NAPRAKÉSZ
Hogyan borozzunk otthon
Bortárolás és pohárválasztás Szerencsére, ma már egyre többen kapizsgálják, sőt sokan tudják is, hogy egy „kellemes borozás” kezdete többet jelent a dugó kihúzásánál, vagy a csavarzár kitekerésénél. A jó borélmény előkészületekkel jár, amelynek fontos eleme a tárolás és a pohárválasztás, ha valóban jóminőségű bort választottunk! Ha nem, akkor a legjobb, ha a lőre a palackban marad, tehát kinyitni is felesleges, a tárolással vesződni meg pláne. Hogy honnan ismerhető fel a minőség? Hát, ez a...
Darvin Pincészet
Megnyitotta kapuit 2019.02.08-án, a Flaska Borbár a Tompa utcában, első pillanattól kezdve az volt a célunk, hogy olyan magyar borászatokat jelenítsünk meg a boros polcunkon, akik teljesen naturálisan, spontán erjesztéssel segítik világra a boraikat, de ez valljuk be nem egyszerű dolog, sok – sok munka, utazás, kóstolás öleli körül egy – egy bor, borász feltérképezését. Mi elhivatottak vagyunk, időt és energiát nem sajnálva véghez visszük a terveinket, és vannak a kivételes alkalmak, amikor is...
Mi is a Flaska Borbár története?
Mi is a Flaska Borbár története? Hogyan született meg a gondolat a megnyitására? Almási Ádám élménybeszámolója. Miskolcon 2012 februárjában nyílt meg az első olyan kávéház az 1920–as évek óta, mely igazán arra fektette a hangsúlyt, hogy minőséget, eleganciát, kedves és hozzáértő kiszolgálást biztosítson az embereknek, megfizethető áron. Egy kávéház, ahol nem csak az volt a lényeg, hogy minél több kávé és péksütemény fogyjon el nap mint nap, sokkal nagyobb hangsúlyt kellett fektetnünk a...
Piroska Tibor a Kékhegy pince borásza és tulajdonosa
A Kékhegy pince, kis családi borászat Gyöngyöspatán. 2009 óta foglalkozunk borkészítéssel, jelenleg 3 hektáron. Szőlőinket 2016 óta a Hungária Öko Garancia által ellenőrzött ökológiai gazdálkodás keretében műveljük, saját kezűleg. Tagjai vagyunk a Terra Hungarica közösségnek és alapító tagjai a Magna Mátra egyesületnek, mivel elköteleztük magunkat az ökológiai szőlőtermesztés és a természetes borkészítés mellett.Célunk minél kevesebb beavatkozással, minél természetesebb módon elősegíteni egy...