Különleges borvacsora Budapesten,
ritka borokkal, bármikor!
BORVACSORA BUDAPESTEN
Borvacsora Budapest kedvelt borbárjában
Borvacsora Budapesten, akár randevú, évfordulók, családi események vagy céges rendezvények alkalmára.
A borok kisebb naturális borászatokból származnak, melyek elkötelezték magukat az ökológiai szőlőtermesztés és a természetes borkészítés mellett, hogy minél kevesebb beavatkozással hozzanak létre olyan bort, amely magán hordozza a termőhely értékeit és a fajta legelőnyösebb tulajdonságait.
A pincészetek boraihoz, séfünk egyedi menüsort készített, hogy tökéletes gasztronómiai élményt tudjunk nyújtani. Öt fantasztikus fogással és öt kiváló borral várja a vendégeit a FLASKA borbár.
Különleges borvacsora ajánlatok (minimum 2 fő):
1. AJÁNLAT, 8990 Ft / fő
ELŐÉTEL
Egykörös /sajtválogatás/
Skrabski pince ‘Balatonudvari’ Rajnai Rizling 2019
FŐÉTEL
Csirke scarpariello /pácolt, illatos bundában sült csirkecombnyárs/
Kohári pince ‘Egerszalók’ Tramini 2018
DESSZERT
Rákóczi túrós
Breitenbach pince ‘Tállya’ Szamorodni 2017
2. AJÁNLAT, 12990 Ft / fő
HIDEG ELŐÉTEL
Hosszúlépés válogatás /4 féle füstölt hús, 4 féle termelői sajt, házi tepertő, kolbász, padlizsánkrém, házi kenyér/
Tánczos pince ‘Tagyon-hegy’ Rizlingszilváni válogatás 2019
MELEG ELŐÉTEL
Fokhagymás, vajas garnéla meleg házi kenyérrel
H – Négyzet pince ‘Mátra’ Hárslevelű 2019
FŐÉTEL
Fenyőmagos zellerhamu kéregben sült sertésszűz blanc de noir mártás, medvehagymás dödölle
Iványi Zsófia ‘Villány’ Kékfrankos 2015
DESSZERT
Rákóczi túrós
Breitenbach pince ‘Tállya’ Szamorodni 2017
3. AJÁNLAT, 15990 Ft / fő
HIDEG ELŐÉTEL
Kacsamáj créme brulée omlós tészta kehelyben
Márton birtok ‘Tállya’ CsakTállya (félédes cuvée) 2018
MELEG ELŐÉTEL
Vajas garnéla
H – Négyzet pince ‘Mátra’ Hárslevelű 2019
FŐÉTEL
Marokkói citommal pácolt süllő steak, beluga lencse dhal, vizítorma kaviár
Ráspi ‘Sopron’ Zweigelt 2015
DESSZERT
Rákóczi túrós
Breitenbach pince ‘Tállya’ Szamorodni 2017
A borvacsora ajánlatok tartalmazzák a borokat és bemutatásait, az ételeket és a Thoreau Voda vizünket (0,75L)
Borozni, Enni, Tanulni, együtt jó!
Várunk mindenkit sok szeretettel!
A korlátozott férőhely miatt előfoglalás szükséges.
Mitől is borvacsora egy Borvacsora?
A legfontosabb része a harmónia, ugyan is egy ilyen esten és az azt megelőző próbafőzések folyamán a Séfnek és a Sommeliernek összhangban kell lenniük. Az étel ízeinek olyan szépen kell simulnia a bor stílusjegyeihez, mint egy menyasszonyra a ruhájának, sehol sem hiányozhat egy részlet sem. De ezt fordított esetben is meg tudjuk alkotni, mégpedig úgy, hogy a borhoz illesztjük az ételeket.
Kóstolás
Mindig nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy elmondjuk, hogyan is kóstolunk helyesen. A szánkban lévő ételre kortyoljunk, mert az ízek a szánkban találkoznak aktívan és kelnek életre. Csak így tudjuk felmérni, hogy sikeres volt – e az összefonódás.
Mit illik és mit nem
Ezt természetesen a helyszín is válogatja. Ami mindig biztos az az, hogy illik sokat kérdezni a borászoktól. Illik a bor szürcsölése (visszafogott módon), hiszen így juttatjuk el a megfelelő levegő mennyiséget a szánkba, aminek segítségével jobban kinyílnak az ízek. Illik a szánkban lévő ételre kortyolni (sőtt kell is) és illik kiönteni a bort az asztalokra kihelyezett karafokba, ha nem szeretnénk elfogyasztani.
Egy borvacsora az élményszerzésről szól, nem pedig a kötelezettségekről.
Az est folyamán előkerülnek a rejtett történetek, a borászok féltve őrzött titkai, amik csak arra vártak, hogy a nagyközönség elé tárhassa őket.